Guvernørens kontor i Homs opplyser på sin side at 25 mennesker er drept. Syrisk statlig fjernsyn meldte først om 14 drepte og 29 sårede.

Den regimevennlige TV-kanalen al-Ikhabariya i Damaskus viser bilder fra stedet som vitner om store ødeleggelser. Butikkvinduer er blåst ut, og det ligger sårede mennesker blant brennende biler i gatene.

Det ene angrepet forårsaket en eksplosjon i Zahra-distriktet i sentrum av Homs som ble utløst av eksplosiver. Det andre angrepet fant sted i samme område og var enten en selvmordsbombe eller en utplassert bombe, opplyser London-baserte SOHR, som mottar sin informasjon fra et omfattende nettverk på bakken i Syria.

Søndagens angrep i Homs fant sted dagen etter at regjeringsstyrkene gjorde nye framskritt mot IS. Imidlertid har ingen ennå påtatt seg ansvar for eksplosjonene søndag morgen. Angrepet er blant de verste som har funnet sted i regjeringskontrollerte områder i Homs til nå i dem fem år lange krigen.

I forrige måned påtok IS seg ansvaret for et angrep i Homs der minst 24 mennesker ble drept. I desember ble 32 mennesker drept av en bombeeksplosjon i Homs etter at det var inngått avtale om våpenhvile.