Asylbarnfamilie anker til Høyesterett

Oslo (NTB): Neda Ibrahim (14) og familien, som ble tvangsreturnert til Jordan i 2013, anker utvisningsvedtaket til Høyesterett.

NTB
Publisert: Publisert:

Borgarting lagmannsrett besluttet sist uke å forkaste anken av Utlendingsnemndas (UNE) vedtak om utvisning av familien. Dermed fikk de ikke komme tilbake til Norge.

— Vi ble sjokkert da vi fikk nei, men jeg er sikker på at det er noe feil i dommen, og at den må ankes til Høyesterett, sier Ibrahim til VG.

Familiens forsvarer, advokat Arild Humlen, sier at han forbereder sin argumentasjon langs fire temaer. Blant annet mener han at endringen i Grunnloven, som påpeker at man skal foreta en prøving av hensynet til barnets beste, viser til en bredere forpliktelse enn den retten så langt har lagt til grunn.

Ibrahim, hennes foreldre og tre yngre søsken ble tvangsreturnert til Jordan i juni 2013 etter ti år i Norge, da det ble avslørt at foreldrene hadde løyet om hvor de kom fra. De to yngste av de fire barna er født i Norge.

Familien har i alt fått fem avslag på søknad om asyl i Norge. Humlen tok det siste vedtaket fra UNE om utvisning av familien til Oslo tingrett, som opprettholdt nemndas vedtak. Saken ble anket videre til lagmannsretten, som altså forkastet anken. (©NTB) (©NTB)

Publisert: