Flyktninghjelpen advarer Norge mot å stenge grensen

Å stenge grensen mot Russland for asylsøkere, vil bryte med Norges internasjonale forpliktelser og flyktningkonvensjonen, sier Flyktninghjelpen.

Publisert:

Flyktninghjelpen advarer mot å stenge grensen mot Russland for asylsøkere. Her kommer en gruppe asylsøkere over Storskog grensekontrollsted utenfor Kirkenes. Foto: Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

– Det er særdeles viktig at vi opprettholder retten til å søke beskyttelse, og at Norge ikke stenger grensen slik Ungarn har gjort, sier seniorrådgiver Pål Nesse i Flyktninghjelpen til NTB.

Nesse mener ytringer om å stenge grenseovergangen Storskog i Finnmark er «skummelt likt» retorikken vi har hørt fra Ungarn.

– Det er ikke et land vi bør sammenligne oss med i disse tider, sier han.

Å stenge grensen, vil svekke Norges renommé som et land som står for de riktige prinsippene, ifølge Nesse. Han mener det vil sende et uheldig signal til resten av Europa.

Det at det kommer mange som ikke har behov for beskyttelse, bør ikke ødelegge for dem som faktisk har rett til asyl, understreker Nesse, som påpeker at åpenbart grunnløse søknader kan behandles i løpet av 48 timer. (©NTB)

Publisert:

Les også

  1. Flyktningene blir værende på Åros

  2. Ber politikerne vurdere kommunalt akuttmottak

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.