Det var under et biltyveri i Froland like før jul i 2003 skuddene falt og endte i tragedie. Ifølge aktors innledningsforedrag i retten mandag forsøkte Halvorsen sammen med en kamerat å stjele bilen til 23-åringens far tidlig på morgenen den 21. desember. Da bilen startet, løp både mannens far og 23-åringen selv ut. Faren med en hagle og sønnen med en kraftig rifle. Faren løp først ut på jordet der biltyven kjørte rundt. Sønnen kom etter og skjøt tre skudd etter bilen. Ett av dem traff Ronny Halvorsen som døde av skuddet.

— Påtalemyndigheten legger til grunn at den tiltalte brukte kikkertsikte og at han skjøt de tre skuddene for å stanse bilen, ikke for å treffe sjåføren. Det kan tilregnes som uaktsomt, men uaktsomheten var grov. Den ligger tett opp til forsettlig drap, sa statsadvokat Erik Erland Holmen i innledningen.

Påtalemyndigheten mener i tillegg til at det foreligger særdeles skjerpende omstendigheter ettersom 23-åringen skjørt tre skarpe skudd uten at noen befant seg i livsfare. (©NTB)