I pensjonsreformen legges det opp til et fleksibelt uttak av pensjon fra 62 til 75 år, mens aldersgrensen i arbeidsmiljøloven er på 70 år. Det betyr at arbeidsgiverne har rett til å tvinge folk ut i pensjon, selv om de selv har lyst til å fortsette. Dermed går verdifull arbeidskraft tapt, mener Aps pensjonspolitiske talsmann, Steinar Gullvåg.– Vi blir jo friskere og friskere, og vi lever lenger og lenger. Vår arbeidsevne øker, og de eldre er en ganske stor ressurs, sier han til NRK.

Han mener partene i arbeidslivet sørge for at eldre som ønsker det kan jobbe også etter at de er 70. Han får solid støtte fra 69-åringen Egil Drillo Olsen. Han regner med å fortsette som fotballtrener i alle fall til han blir 71. – Kunnskap er viktig, og den forsvinner ikke umiddelbart fordi om du passerer 70 år, påpeker han.

Nestleder i Stortingets arbeids— og sosialkomité, SVs Karin Andersen, synes det er bra at også Arbeiderpartiet nå er for å øke aldersgrensen i arbeidsmiljøloven til 75 år. Hun mener det naturlige er at aldersgrensen i arbeidsmiljøloven følger grensen i pensjonsreformen.

– Hvis Ap nå er for dette, bør det være greit å komme til en enighet, sier Andersen til NTB. (©NTB) (©NTB)