Hjemsendelsen startet i midten av august, og Kina vil om kort tid sende tilbake ytterligere 4.000 flyktninger, opplyser HRW, som retter skarp kritikk mot tvangsutsendelsene.

Flyktningene vender tilbake til et land der de ikke vil få noen hjelp. I tillegg risikerer de å bli utsatt for overgrep, samt å havne i kamper mellom opprørere i Kachins frigjøringshær og Myanmars regjeringshær, mener menneskerettighetsorganisasjonen.

— Kina håner sine internasjonale forpliktelser ved å tvangssende flyktninger fra kachin-folket til en aktiv konfliktsone der overgrep fra regjeringshæren er vanlig, sier Bill Frelick, leder for HRWs flyktningprogram.

Konflikten blusset opp i midten av 2011 etter en 17 år lang våpenhvile. Det førte til at opptil 10.000 mennesker fra kachin-folket søkte tilflukt i Yunnan-provinsen sørvest i Kina.

Myanmars regjering har innledet forhandlinger med Kachins frigjøringshær og en rekke andre opprørsgrupper som har sitt utspring i etniske minoriteters kamp for større rettigheter. (©NTB)