Nytt kristenparti stiller liste på Sørlandet

Bømlo-partiet De Kristne har samlet inn 8000 underskrifter, og planlegger partilister i begge Agder-fylkene foran stortingsvalget.

Publisert

HORDALAND: De Kristne søker nå om å få bli registrert i partiregisteret, slik at de kan stille lister ved det kommende stortingsvalget. Partiet fra øykommunen Bømlo har vært på landsturne og samlet inn 8000 signaturer, som er mer enn nok for å få innpass etter valgloven.

Dermed kan partiet begynne arbeidet med å finne listekandidater.

– Det er gjort en kjempeinnsats i hele landet, helt fra Lindesnes i sør til Kirkenes i nord med å skaffe underskrifter, sier partisekretær Terje Simonsen til lokalavisa Sunnhordland.

Håper på to representanter

Les også

Utfordrer KrF i sør

Partiets fanesaker er kampen mot kriminalitet og støtte til Israel, og Simonsen tror dette er temaer som vil slå an.Planen deres er å stille lister i Rogaland, Hordaland, Møre og Romsdal, samt i begge Agder-fylkene. Håpet er å få inn en eller to representanter på Stortinget, og være med på å vippe valgresultatet i borgerlig favør.

Ifølge Simonsen ligger partiet politisk i skjæringspunktet mellom Fremskrittspartiet og Kristelig folkeparti, men valgforsker Frank Aarebrot har tidligere avskrevet det kristenkonservative partiets sjanser under valget.

Var i Kristiansand

KrF-avhopperen Terje Simonsen var i vår i Kristiansand for å sanke stemmer og støttespillere i landsdelen. En viktig del av målgruppen er nemlig frustrerte KrF-ere, som ble desillusjonert med partiet etter at bekjennelsesplikten ble fjernet.

De kristne har sin opprinnelse i Hordaland. Ved lokalvalget i september i fjor fikk partiet inn to representanter i kommunestyret i Bømlo, på bekostning av KrF og Frp.

Publisert