Selskapet hadde et driftsresultat på minus 207 millioner kroner i årets andre kvartal, nesten en halvering av underskuddet i samme periode i fjor. Også resultatet før skatt ble kraftig forbedret, selv om selskapet endte på minus 259 millioner. Resultatet etter skatt ble et underskudd på 42 millioner.Men resultatet bekymrer ikke Det norske-sjef Erik Haugane. Han er svært fornøyd med året så langt og ser lyst på framtiden:

— Vi har tatt storeslem. Siden første kvartal har vi funnet mer enn 100 millioner fat oljeekvivalenter i nye ressurser. Dette fører oss et langt skritt mot våre produksjonsmål. Aldous Major Sør er trolig det største oljefunnet på 20 år, og der har vi en eierandel på 20 prosent, sier Haugane.

Det norske er dessuten med på Kraflafunnet sør for Oseberg i Nordsjøen, der Haugane venter at operatøren Statoil vil bygge ut raskt og rimelig. Funnet på Norvarg gir dessuten selskapet fornyet håp og interesse for Barentshavet. Det norske ser også muligheter rundt funnet på Skalle. (©NTB)