Jungård skrev følgende utsagn på sin Facebook-profil: «Ikke alle tidligere medlemmer av Fremskrittspartiet har sprengt Oslo sentrum i lufta, men alle som har gjort det i år har vært medlemmer av Fremskrittspartiet». Utsagnet kan tolkes som en replikk til Carl I. Hagens utspill om muslimer, skriver Finnmark Dagblad.Hagen har tidligere sagt at ikke alle muslimer er terrorister, men nesten alle terrorister er muslimer. Men Jungårds svar på denne uttalelsen møter ikke forståelse.

– Jeg ville aldri ha skrevet noe slikt. Man kan ikke bruke denne hendelsen slik. Linken mellom Fremskrittspartiet og hendelsene i Regjeringskvartalet og på Utøya er helt urimelig, sier Ingalill Olsen, leder i Finnmark Arbeiderparti. Hun kaller Jungårds utsagn uklokt og uheldig. – Hendelsene er en gjerningsmanns ansvar og ikke et partis ansvar. Denne saken vil jeg diskutere med Jungård, sier hun.

Fremskrittspartiet synes heller ikke at Jungårds uttalelse er smakfull. – Dette er rett og slett usmakelig. Han legger seg på et virkelig lavmål, sier en skuffet Claus Jørstad, Fremskrittspartiets førstekandidat til fylkestinget i Finnmark.

Jungård har overfor Finnmark Dagblad ikke vært tilgjengelig for kommentar. (©NTB)