Skipet gikk ned klokka 1.30 natt til fredag, opplyser vakthavende offiser Allan Mortensen ved Forsvarets Operationscenter i Danmark til Ritzau.

Fem nordmenn ble torsdag hentet opp fra skipet i helikopter og fløyet til Sverige, har det danske forsvaret opplyst på Twitter.

– Sjøfartsverkets helikopter er der og henter opp personer. Det er midt i sundet, sa Fredrik Strömbäck, talsperson for Sjöfartsverket, til Sydsvenskan torsdag.

Til NTB opplyste han at det er snakk om FS Bjugnfjord, et 65 meter langt lastefartøy.

Vakthavende offiser ved Forsvarets Operationscenter i Danmark, Allan Mortensen, opplyste at et dansk og to svenske helikoptre er satt inn, og fregatten Niels Juel er også på vei.

Ingen alvorlige skader

Alarmen gikk like før klokka 20, og fartøyet hadde fem om bord. Innen klokka 22.30 var de alle reddet av skipet, ifølge Strömbäck.

– Dette har skjedd i dansk farvann, men vi deltar med helikopter og har et annet på stand by. Fem personer er vinsjet opp, sa Daniel Ståleby, assisterende redningsleder ved den svenske sjø- og flyredningssentralen til Aftonbladet.

To ble heist opp fra fartøyet og tre fra en livbåt, ifølge Ståleby.

Ifølge Emma Nykvist, som er assisterende redningsleder, har ingen fått alvorlige skader.

– Etter hva vi vet, har de det bra, og er etter forholdene i god behold, sa hun til Sydsvenskan.

Dårlig vær

Strömbäck sa torsdag at det var nordavind på rundt 12 meter i sekundet i området.

– Det er så klart tøffe forhold, men mannskapene er trent for det, sa han.

Til Ritzau sa Mortensen fra Forsvarets Operationscenter at det torsdag kveld ikke har vært mulig å få mannskapet fra skipet i tale for å få klarhet i hva som skjedde. Det vil trolig skje fredag, ifølge ham.

Årsaken til at skipet fikk slagside, synes å være at lasten har veltet eller flyttet på seg.

– Det har vært veldig dårlig vær, med kraftig vind og bølger, noe som har forårsaket lastforskyvningen, sa Nykvist til Sydsvenskan.

Undersøkelser fredag

Den danske fregatten holdt sammen med et skip fra den svenske kystvakta øye med skipet gjennom natta, for å se om det skulle lekke ut noe, og for å passe på at ikke andre seiler borti skipet.

Mortensen sier fredag morgen at alle skip rådes til å holde seg unna området, for å unngå at de seiler borti vraket. Han sa tidligere at det var betydelig risiko for at skipet sank, og at det derfor ikke ble forsøkt å slepe det.

Miljøskipet Mette Miljø er på vei fra Frederikshavn og ventes å ankomme når det lysner fredag. Skipet er lastet med forurenset jord, og var på vei fra København til Randers.