Utenriksminister Hoshyar Zebari sa i Brussel tirsdag at regjeringen i Ankara samarbeider tett med sine kolleger i Bagdad for å finne en løsning på saken. Tyrkia har sendt tropper til grensen mot Irak i en styrkeoppbygging rettet mot den kurdiske PKK-geriljaen.— Muligheten for en større invasjon er mindre nå, sa Zebari, som imidlertid tilføyde at det fortsatt gjenstår problemer som må løses. Han understreket at de to regjeringene fører en løpende dialog for å finne en løsning på problemene.

USAs viseforsvarssjef James Cartwright og den amerikanske øverstkommanderende i Irak David Petraeus drøftet tirsdag situasjonen med nestlederen for Tyrkias generalstab Ergin Saygun i Ankara. - Møtet dreide seg først og fremst om Irak, sa en talsmann.

Etter disse samtalene reiste de to amerikanske generalene tilbake til Bagdad. Der skulle de møte representanter for den irakiske regjeringen og for den selvstyrte kurdiske regionen nord i Irak, der PKK har baser som har vært brukt til angrep mot mål inne i Tyrkia. (©NTB)