Snart klart for ungdomsfengsel og ungdomsstraff

Oslo (NTB): I kampen mot ungdomskriminaliteten skal et eget ungdomsfengsel på plass, og i sommer innføres ungdomsstraff.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over seks år gammel

Allerede under den forrige regjeringen vedtok Stortinget å bygge et ungdomsfengsel på Østlandet med seks til ti plasser for de mest kriminelt belastede ungdommene.

Da Aps Jan Bøhler spurte justisminister Anders Anundsen (Frp) før jul om når det vil bli bygget, var svaret at det skulle komme raskt, skriver Dagsavisen. Hvor det skal bygges, er ennå ikke klart.

— En mulighet er å bygge ungdomsfengselet i nærheten av Halden fengsel, slik at man kan ha fellesnytte av transport, men selvsagt uten at det er noen kontakt mellom unge og voksne innsatte, sier Bøhler som understreker at bruk av fengselsstraff kun er ment for de hardest belastede kriminelle ungdommene.

Nær 100 prosent av alle de 150 ungdommene mellom 15 og 18 år som ble dømt til fengselsstraff i perioden 2005-2010, hadde tilbakefall.

Et prøveprosjekt med såkalt ungdomsstraff har imidlertid hatt langt bedre resultat. Prøveprosjektet i Sør-Trøndelag viste at færre enn 10 prosent av dem som ble dømt til ungdomsstraff i fylket, begikk ny kriminalitet. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.