Kjente kriminelle tatt etter langvarig spaning mot tunge miljøer

Oslo (NTB-Steinar Schjetne): Profilerte medlemmer av flere tunge kriminelle miljøer er blant de pågrepne etter politiets storaksjon i Oslo mandag. Aksjonen er et resultat av lang tids narkospaning.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

— Det er klart at når vi holder øye med tunge kriminelle over lang tid, så får vi øye på litt av hvert. Jeg vil ikke kommentere navn, men det tunge ransmiljøet på Østlandet er representert, sier Einar Aas, leder for seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, til NTB.

Oslo-politiet har samarbeidet med flere andre politidistrikter, Tollvesenet og utenlandsk politi i etterforskningen av det som blir betegnet som «et sammensatt kriminelt miljø». Politiet aksjonerte tidlig mandag morgen og pågrep en rekke personer. Det er gjort et betydelig narkotikabeslag, ifølge Aas.

— Vi har i lengre etterforsket alvorlig narkotikakriminalitet og mistenkte med base i Oslo, sier han.

Metkel Betew (36), som slapp ut fra soning etter Nokas-dommen for mindre enn ett år siden, er blant de pågrepne, ifølge VG.

Betew nekter straffskyld og mener det hele må bero på en misforståelse, ifølge forsvarer Marius Dietrichson. 36-åringen ble dømt til 16 års forvaring for deltakelse i Nokas-ranet i 2004 og slapp ut i fjor etter at minstetiden på ti år var ferdig sonet. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.