I kjølvannet av hestekjøttskandalen, besluttet Mattilsynet å også DNA-teste gatekjøkkenmat. Resultatene viser flere funn av svinekjøtt i produkter som kun skulle inneholdt storefe.

Prøvesvarene avdekker at flere av kebabproduktene fra Kuraas kan ha inneholdt opp til 30 prosent svinekjøtt. Funnene er også gjort i produkter som er angitt å være «halal», opplyser Mattilsynet.

— Dette ser vi svært alvorlig på. Funnet av svin i et halal-merket produkt gir en ny dimensjon i villedingen, sier seksjonssjef Randi Edvardsen, som varsler at de vil politianmelde forholdet.

Kuraas har foreløpig ikke besvart NTBs henvendelser. Onsdag ble det kjent at tilsynet hadde funnet svinekjøtt i små mengder i deres kebabkjøtt av merket Aramso. Mattilsynet sa da at det kunne dreie seg om slurv, og forurensing fra forrige produksjon.

— Dette kommer svært overraskende og veldig uønsket for oss. Vi har satt i gang en intern runde for å prøve å finne ut hvordan dette kan ha skjedd, sa markedssjef Kenneth Kuraas da til NTB. Produsenten trakk da produktet tilbake. (©NTB)