Ecuador: - Snowdens skjebne er i russiske hender

Porteviejo (NTB-Reuters): Ecuadors president Rafael Correa sier at skjebnen til spionsiktede Edward Snowden er fullt og helt i russiske hender.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over syv år gammel

Presidenten presiserer at de ikke kan behandle Snowdens asylsøknad før han kommer til Ecuador eller til en av landets ambassader. Snowden befinner seg angivelig fremdeles i transittsonen på Sjeremetjevo-flyplassen i Moskva uten gyldig pass.

— Det er opp til russiske myndigheter å bestemme om han kan forlate flyplassen i Moskva og reise til den ecuadorianske ambassaden. Han vil bli behandlet som en hvilken som helst annen borger, selv om han ikke har et pass. Det er klart at dette er en spesiell situasjon, sier Correa.

Snowden har søkt asyl i Ecuador, men uten gyldig pass kan han verken reise videre eller komme seg inn i Russland. President Vladimir Putin har sagt at Snowden ikke kan utleveres fra Russland til USA fordi de to landene ikke har en utleveringsavtale.

USA har siktet Snowden for spionasje, for å ha stjålet regjeringens eiendom, uttalt seg om nasjonal sikkerhet uten tillatelse og gitt hemmeligstemplede opplysninger videre til uautoriserte personer. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.