Baksaas er nådeløs i sin omtale av det delvis Telenor-eide selskapet, som i forrige uke innrømmet korrupsjon og inngikk milliardforlik med amerikanske og nederlandske myndigheter.

— Det er svært alvorlig at det nå viser seg at Vimpelcom via forliket med etterforskende myndigheter har erkjent korrupsjon. Og det på tross av forsikringer om at inngangen og videre oppbygning av tilstedeværelse i Usbekistan ble foretatt i henhold til amerikansk antikorrupsjonslovgivning. Dette demonstrerer at Vimpelcoms rutiner og praksis overhodet ikke har vært gode nok underveis, skriver Baksaas i en sms til Dagens Næringsliv.

Han var konsernsjef i Telenor, som er deleier i Vimpelcom, fra 2002 til juni i fjor. Med unntak av noen måneder midt i 2011 var han også styremedlem i Vimpelcom fra 2010 til 2014. Dagens konsernsjef i Telenor, Sigve Brekke, har innrømmet at Telenor kunne fulgt opp eierskapet i Vimpelcom bedre. DN spør Baksaas om han og andre medlemmer i Vimpelcom-styret kunne fulgt opp kontrollen og rutinene i selskapet bedre, og får følgende svar:

— I min periode som styremedlem i Vimpelcom gjorde jeg det jeg kunne, og jeg tok det ansvaret som følger av rollen som styremedlem. (©NTB)