Putin og Porosjenko er i byen i forbindelse med toppmøtet mellom asiatiske og europeiske land (ASEM). Flere EU-ledere deltok på morgenmøtet der Putin og Porosjenko diskuterte konflikten som fortsatt herjer i Øst-Ukraina. Selv om det fortsatt er betydelig uenighet mellom statslederne, var samtalene «konstruktive», ifølge Italias statsminister Matteo Renzi.

— Samtalene var et videre steg mot en løsning på konflikten i Ukraina, sa Renzi.

Putin selv uttalte at møtet var «bra» og «positivt». Ifølge franske tjenestemenn skal det holdes et nytt møte mellom Putin og Porosjenko klokken 13, der Frankrikes president François Hollande og Tysklands statsminister Angela Merkel skal delta.

Flere hundre mennesker har mistet livet i Øst-Ukraina siden Kiev og prorussiske separatister inngikk en våpenhvile for over en måned siden. Putin varslet denne uken at over 17.000 russiske soldater som har vært stasjonert ved den ukrainske grensen, skal trekkes tilbake til sine baser. Men en ikke-identifisert NATO-tjenestemann sier til nyhetsbyrået AFP at det fortsatt befinner seg en «stor russisk styrke» der. (©NTB)