Fra den siste toppen 25. juli har indeksen imidlertid sunket med 72 poeng, og hittil i år er nedgangen på 19,04 prosent.Men optimismen er tilbake, og torsdag viste den brede all share-indeksen i Oslo at 103 selskaper steg i verdi, mens 34 gikk ned fortsatt. I alt 44 selskap med liten eller ingen omsetning sto stille.

Oppgangen i Oslo torsdag overgikk de toneangivende børsene ellers i Europa. Nærmest var DAX-indeksen i Frankfurt, med en økning på 3,28 prosent. FTSE 100-indeksen i London gikk opp 3,11 prosent, mens CAC 40-indeksen i Paris hadde en oppgang på 2,89 prosent.

De to siste ukenes børsfall har rammet bredt og uten å ta hensyn til selskapenes spesifikke situasjon i markedet. Det er gjeldssituasjonen for landene i Sør-Europa og striden i USA om gjeldstaket som preger alle markedene verden over.

Torsdag hjalp en bedret oljepris Oslo Børs, der nesten halve børsverdien knyttes direkte til olje og oljerelaterte aksjer. I tillegg har ikke Oslo noen banker det knytter seg usikkerhet til. (©NTB)