Trump vil ha Clinton-stiftelsen etterforsket

Washington (NTB): Dersom Donald Trump blir valgt som president, vil han oppnevne en spesialetterforsker for å granske økonomien i Clinton-familiens stiftelse.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over tre år gammel

Republikanernes presidentkandidat gjentok mandag at han mener USAs justisdepartement «opptrådte uetisk» da det gransket Hillary Clintons bruk av en privat epostserver.

Trump mener man ikke kan stole på at justisdepartementet eller FBI vil etterforske Clinton-stiftelsen etter at de bestemte seg for ikke å rettsforfølge den tidligere utenriksministeren i epostsaken. På et valgkamparrangement i Akron i delstaten Ohio kom han nok en gang med kritikk mot justisminister Loretta Lynch fordi hun hadde et privat møte med tidligere president Bill Clinton mens departementets etterforskning pågikk.

Samtidig lovet Trump å sørge for at Clinton-stiftelsen blir nøye etterforsket dersom han slår Hillary Clinton i høstens presidentvalg.

— Jeg blir stadig mer sjokkert over det enorme omfanget av Hillary Clintons kriminalitet, sa Trump til tilhørerne i Akron.

Den kontroversielle presidentkandidaten hevdet også at Clinton som utenriksminister brukte stiftelsen til å skape et system der bare de som ga penger fikk delta. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.