Komme dit:

Med bil tar det om lag 12 timer å kjøre fra Hjørring til Praha over Hamburg og Berlin.Med tog tar det om lag 20 timer. Ruter og priser finnes med litt tysk-kunnskaper på http://reiseauskunft.bahn.de/ Reisebyrået Restplass selger flybilletter Oslo-Praha fra 2095 kroner ut desember. Det er sannsynlig at tilbudene fortsetter i vinter. www.restplass.no Reisebyrået Kalinka tilbyr pakketurer fra Stavanger, Torp og Oslo med fly og hotell fra 3080,— (3 overnattinger) i vinter. www.kalinkatours.no Czech Airlines tilbyr pakketurer fra København i januar og februar, med to overnattinger ++, fra 2.200,-, Se www.airtours.cz - Sove der:

Overnatting er overhode ikke noe problem, spesielt ikke denne vinteren. Man kan trygt dra til Praha og finne seg et hotell eller pensjonat man liker, til passe pris. Alle har ledige rom. Prisene varierer selvsagt. I sentrum får man et dobbeltrom fra 300 norske kroner og oppover. Ei liste over hoteller og andre praktiske opplysninger finnes på hjemmesidene til Prague Business Journal, http://www.pbj.cz/travelservices/ Nettsiden www.airtours.cz selger 3-dagers Prahapakker med to overnattinger på firestjerners hotell med mer fra 99 euro i januar og februar. Siden inneholder også annen nyttig informasjon om Praha. Gjøre der:

Praha er så rik på kultur at det til enhver tid er mengder av utstillinger, konserter, teater ogopera å velge mellom. Det henger plakater overalt, og kulturpushere selger billetter på gata.Hver time går det guider til de mest sentrale severdighetene fra torvet i gamlebyen. Til fots, for avstandene er korte og gamlebyen er tilnærmet bilfri. Glass og kunst er mest iøynefallende handelsvarer, men byen bugner av alt. Det meste av det som skjer på kulturfronten finnes på nettsidene til www.ticketstream.cz . Der kan det også bestilles billetter. Spise og drikke der:

Kafékulturen i Praha må bare oppleves. Mat og drikke er svært rimelig - og enda rimeligere straks man kommer ut av de strøkene det vanligvis er tettest med turister. Kneipene i Mala Strana anbefales.