Kölnerdomen blir mørklagt i protest

Berlin (NTB-Reuters-DPA): Kölnerdomen, den verdensberømte katedralen i Köln, blir mørklagt i protest mot de antimuslimske demonstrasjonene som vokser i omfang i Tyskland.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fem år gammel

Veksten til den antimuslimske gruppen som kaller seg Patriotiske europeere mot islamisering av Vesten (Pegida), skremmer mange tyskere og gjør at katedralen skrur av flomlysene mandag.

— Pegida består av en forbausende blanding av folk som spenner seg fra vanlige folk i middelklassen til rasister og høyreekstreme. Ved å skru av flomlysene, vil vi at de som marsjerer stanser opp og tenker seg om. Utfordringen er: tenk over hvem du marsjerer skulder ved skulder med, sier domprost Norbert Feldhoff til nyhetsbyrået Reuters.

Pegida har holdt ukentlige demonstrasjoner i Dresden den siste tiden. Der har folk kommet med harde utfall mot muslimer og flyktninger. Den berømte operaen Semperoper i Dresden skrudde også av flomlysene i protest under Pegidas forrige demonstrasjon i byen.

Statsminister Angela Merkel tok et oppgjør med ytre høyre-bevegelsen i sin nyttårstale. Hennes kristendemokratiske parti vil nå gjøre en større innsats for å integrere innvandrere. Partisekretær Peter Tauber sa fredag at tyskerne ikke har vært flinke nok til å få innvandrere til å føle at de «er en av oss». (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.