- Taliban-leder drept av amerikanske droner i Pakistan

Miranshah (NTB-Reuters-AFP): En av topplederne for Taliban i Pakistan er drept i et amerikansk droneangrep i Nord-Waziristan, ifølge sikkerhetskilder.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over seks år gammel

Wali-ur-Rehman, regnet som nummer to på rangstigen i Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP), er ifølge flere ikke navngitte sikkerhetskilder blitt drept i et angrep onsdag, melder Reuters. Han er tidligere blitt utpekt som en mulig arvtaker etter Hakimullah Mehsud, lederen for Taliban i Pakistan.

Drapet er foreløpig ikke blitt kommentert offisielt. Det er generelt vanskelig å få bekreftet fra uavhengig hold hvem som blir drept i droneangrep. Utenlandske journalister må ha tillatelse fra hæren for å kunne besøke stammeområder langs grensa til Afghanistan. Og Taliban-krigere pleier ofte å sperre av stedene som er blitt angrepet, slik at heller ikke pakistanske journalister får sett ofrene.

Tidligere onsdag ble det meldt at minst seks personer er drept i et amerikansk droneangrep i Nord-Waziristan. Angrepet er det første etter valget 11. mai, da amerikanernes bruk av droner var et sentralt tema. Ytterligere to personer ble såret i angrepet, som fant sted i landsbyen Chasma i nærheten av Miranshah, den viktigste byen i Nord-Waziristan, der Taliban står sterkt.

Det amerikanske angrepet fordømmes fra pakistansk hold.

— Ethvert droneangrep er imot Pakistans territoriale integritet, og vi fordømmer det, sier en ikke navngitt tjenestemann i det pakistanske utenriksdepartementet til nyhetsbyrået Reuters. (©NTB)

Publisert: