Informasjonsminister Ali Ahmed Jama sa lørdag til nyhetsbyrået Reuters at samtaler som presidenten i nasjonalforsamlingen har holdt med islamistledere, ikke angår regjeringen. Alle avtaler disse partene måtte ha inngått, er regjeringen uvedkommende, fastslo han.— De avtalene det snakkes om, eksisterer med andre ord ikke, heter det i en erklæring fra Jama. Nasjonalforsamlingens president Sharif Hassan Sheikh Adan ser dermed ikke ut til å nå fram med forslaget om forhandlinger han og islamistene la fram sent fredag kveld.

Somalias midlertidige president Abdullahi Yusuf Ahmed framholdt på sin side lørdag at han er åpen for samtaler med islamistene. Men først må islamistene stanse alle sine angrep mot regjeringens styrker, tilføyde han.

Soldater som støtter Somalias islamske domstoler erobret hovedstaden Mogadishu i juni i år og har senere tatt kontroll over mesteparten av de sørlige delene av landet. Den svekkede overgangsregjeringen holder til i Baidoa, rundt 250 kilometer nordvest for Mogadishu. (©NTB)