– Det jobbes med å få to personer ut fra huset som er tatt av ras. Redningsfolk er inne i huset, og det er kontakt med de to personene. Fire personer er evakuert, sier redningsleder Andreas Ingsøy ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til NRK.

Skadeomfanget er ikke kjent.

Brannvesenet er på vei med søk- og redningsgruppe (USAR) og politiet med hundeekvipasje. Beredskapssjef i Heim kommune er varslet, og geolog er på vei, opplyser Trøndelag politidistrikt.

Bilder fra stedet viser at halvparten av huset er knust av raset. Raset er cirka 200 meter langt og 20 meter bredt.

Kun ett hus tatt

Tidligere kom det meldinger om at tre til fire hus er berørt av raset.

– Det virker ikke å være flere hus som er berørt i utgangspunktet. Vi gjør løpende vurderinger om evakuering av andre hus i området. Det får vi komme tilbake til når geolog er på stedet, sier operasjonsleder Bjørnar Gaasvik i Trøndelag politidistrikt til TV 2.

E39 stengt

Jordras har gått over E39, og veien er stengt på rasstedet, opplyser Vegtrafikksentralen. Ifølge Tidens Krav har raset gått på oversiden av E39 ved fergekaia på Hennset.

Heim kommune har satt krisestab, melder TV 2.

– Brannmannskapene rydder for å komme seg inn i huset. Det raser stadig, og mannskapene springer unna, siden det fortsatt renner nedover her, sier Tidens Kravs fotograf som er på stedet.

Huset som er tatt, er en enebolig. Politiet fikk melding om raset klokka 19.14. Heim kommune ligger sørvest i Trøndelag på grensen til Møre og Romsdal.