Dermed taler mye for at det er en last med sigarettpakker som flyter inn til strendene, skriver Stavanger Aftenblad .

Pakke etter pakke med sigaretter var synet som møtte ?Svein Barane på den siste strandturen langs Jærhavet, skrev Aftenbladet tirsdag.

– Jeg tenkte det var for galt at sigarettene bare skulle ligge strødd rundt om i naturen, slik at de kunne hentes opp av alle, forklarte den ivrige strandvandreren som ikke røyker selv.

Han var på vei fra Reve havn og nordover mot Hodne, da det røynte blikket oppdaget den første røykpakken. Pakken var våt og sigarettene var trolig ødelagt. Like etter tittet en ny pakke opp, og slik fortsatte det bortover stranda. Da han hadde vel rundt 30 pakker, sluttet han å samle.

Jæren friluftsråd opplyste at de ikke hadde observert sigarettpakkene på sine turer, men etter Aftenbladets reportasje kommer meldingene:

Mine initialer

— Jeg måtte smile med meg selv da jeg oppdaget sigarettpakken som lå på stranda nord på Bore. Den hadde merke "L&M", mine egne initialer, sier Liv Midttun.

Hun har campingvogn på Hodne og er hele året jevnlig på fast tur langs strendene. Hun finner alltid mye rart. Noe får hun også nytte og glede av. Sko fra havet har for eksempel blitt til blomsterpotter.

— Så dette måtte jo være mine sigaretter, humrer Liv Midttun, som riktig nok ikke røyker selv, men som likevel fant fem pakker blant tang og tare.

Alle var utstyrt med trippel filter og en kraftig advarsel på det som antas å være et østeuropeisk språk.

Fant 100 pakker

Også Svanhild Nærbø fant samme type sigaretter. Men det var for to uker siden, i nærheten av Utstein kloster på Mosterøy, på en tur fra Fjøløy fyr til Fjøløysundet.

— Der fant vi nærmere 100 pakker langs strandkanten, opplyser Nærbø.

Alt taler derfor for at sigarettpakkene av en eller annen grunn er dumpet langt til havs, før de så ble ført med strøm og bølger inn til både Jæren og Ryfylke.

Ingen politisak

Politiet har imidlertid ikke noen opplysninger om saken.

— Ingen har rapportert sigarettfunn til oss. Vi har sett saken gjennom Aftenbladet, og siden det dreier seg som sigaretter som ikke er brukelige, har vi heller ikke undersøkt de aktuelle strandområdene, opplyser politibetjent Erling Sundt ved Klepp lensmannskontor.