Fire fly som skulle lande på Rygge søndag formiddag måtte sendes videre til Gardermoen.I tillegg ble tre avganger dirigert til Gardermoen. Passasjerene ble sendt med buss fra Rygge til Gardermoen. En avgang ble dessuten flyttet fra Rygge til Torp, og en flyavgang ble innstilt.

– Det er veldig tykk tåke over Rygge. Det gir oss store utfordringer, sier markedssjef Silje N. Thoresen ved flyplassen til NRK.

Folk som skal reise, blir bedt om å møte opp som normalt, med mindre de har fått andre beskjeder fra flyselskapene. Thoresen opplyser at situasjonen blir fulgt fra minutt til minutt.

Ved Torp ble åtte ankomster og fem avganger innstilt søndag formiddag.

– Sikten er altfor dårlig, sa vaktsjef Vidar Andersen ved lufthavnvakta på Sandefjord lufthavn Torp søndag formiddag. Sikten var nede i 250 meter, mens det trengs 550 meter for å kunne lande og ta av. Men trafikken begynte å gå som normalt utover ettermiddagen.

Vakthavende flymeteorolog Jakob Bork ved Meteorologisk institutt i Oslo opplyser til Sandefjords Blad at situasjonen så ut til å bedre seg utover dagen, men at tåken vil tykne til igjen utover kvelden og natten. Fra mandag formiddag vil det se langt lysere ut, opplyser han. (©NTB)