– Nå har vi vært på befaring nordover fra Strandlykkja, og dette vil det ta tid å reparere. Det er verst ved Espa, hvor den gamle riksveien har rast ned på toglinjen, som igjen har rast ut mot Mjøsa. Her er det rett og slett ikke mulig å fylle på. Vi må trolig også ut med geolog for å gjøre nærmere undersøkelser, forklarer pressevakt Arvid Bårdstu i Jernbaneverket til NTB.Jernbaneverket opplyste sent mandag kveld at strekningen mellom Eidsvoll og Tangen vil være stengt i flere dager. Også E6 er stengt ved Strandlykkja, en drøy mil nord for Minnesund. Det er skiltet omkjøring via fylkesvei 24. I tillegg er det togstans mellom Elverum og Rena på Rørosbanen. Her regner Jernbaneverket med at strekningen blir stengt i to dager. – På Rørosbanen går det ikke så mange tog, og her håper vi det er snakk om ganske kortvarig stans. Det jobbes med å sette opp alternativ transport på begge strekningene, opplyser Bårdstu.

Riksvei 3, som går parallelt med toget opp Østerdalen, er stengt på grunn av flom ved Åsta mellom Rena og Elverum. Også ved Opphus, nord for Rena, er riksvei 3 stengt på grunn av flom. Omkjøring er skiltet, opplyste Vegvesenet sent mandag kveld.

Vannmengdene ved Mjøsstranda på Espa truet mandag kveld en hytte, melder NRK. Tre beboere ble berget ut i grabben på en gravemaskin etter at brannvesenet måtte gi opp. (©NTB)