Stabssjef John Kelly. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Stabssjef John Kelly. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix

Trump bekrefter at stabssjef Kelly går av

President Donald Trump bekrefter lørdag at John Kelly på nyåret vil fratre fra sin stilling som stabssjef.

Det har vært ventet at Kelly skulle fratre, og fredag ble det rapportert at han og president Trump ikke lenger er på talefot.

– John Kelly kommer til å gå av. Jeg vet ikke om jeg kan si at han pensjonerer seg, men han er en fin fyr. Han går av på slutten av året, sa president Trump til reportere lørdag.

Kunngjøringen kommer dagen etter at president Trump annonserte sine valg til de åpne stillingene justisminister- og FN-ambassadør-stillingene.

Presidenten sier han vil kunngjøre hvem som blir den neste stabssjefen innen én til to dager.

Vil ta Pences stabssjef

Ifølge New York Times er den foretrukne kandidaten 36 år gamle Nick Ayers, som er stabssjef for visepresident Mike Pence.

AP skriver at en ikke navngitt ansatt ved Det hvite hus sier Ayers og president Trump har snakket sammen i månedsvis om jobben. Samtalene skal ha avansert såpass at presidenten og Ayers snakker om hvor lenge Ayers kan fylle rollen og hvor mye tid han vil bruke på jobben.

Ayers har små barn, og hadde ifølge AP lenge planlagt å forlate Det hvite hus på nyåret. President Trump ønsker at hans nye stabssjef skal sitte i stillingen gjennom valgkampen i 2020.

Kelly har snakket Mueller

John Kelly har i de siste tre månedene snakket med spesialetterforsker Robert Mueller og hans etterforskningsteam, selv om advokater ved Det hvite hus rådet ham til å la være.

Kelly fikk jobben som stabssjef i juli 2017 etter at Reince Priebus ble sparket. Kelly var på det tidspunktet minister for innenlands sikkerhet.

NBC News vakte oppsikt da de i april rapporterte at John Kelly hadde omtalt president Trump som en «idiot» foran flere ansatte ved Det hvite hus. Kelly nektet for påstandene.