SV fortsatt under sperregrensen på ny måling

Oslo (NTB): For andre måned på rad havner SV under sperregrensen på VGs partibarometer. Ap er fortsatt landets største parti, ifølge målingen.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over seks år gammel

VGs måling viser en oppslutning på kun 3,6 prosent for SV — for andre måned på rad. SV-leder Audun Lysbakken sier til avisen at resultatene er for dårlige, og at det er hans jobb å lede partiet til bedre resultater.

— Jeg føler at jeg har stor tillit og arbeidsro nå, men som leder måles jeg selvsagt på resultatene. Det er de som avgjør. Det vil ta tid å snu den negative trenden, men målet er en tydelig fremgang, og vi må ta de første skrittene ved lokalvalget i 2015, sier Lysbakken.

Skal vi tro InFact-målingen, er Arbeiderpartiet fortsatt landets største parti, med en oppslutning på 33,5 prosent. Det er tilbake 0,1 prosentpoeng fra forrige måling.

Høyre holder seg uforandret på 26,8 prosent, mens regjeringskollega Fremskrittspartiet går tilbake 0,6 prosentpoeng til 14,9 prosent.

KrF og Venstre stiger - med henholdsvis 0,6 og 0,3 prosentpoeng. Av de øvrige partiene ligger Senterpartiet uforandret på 4,9 prosent, Rødt får 1,2 prosent (+0,3) og Miljøpartiet De Grønne får 2,9 prosent (-0,4). (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.