Hermansen slapp nyheten på sin Facebook-side torsdag og den ble videreformidlet av Nettavisen sent torsdag kveld. Det var skolen som tidligere på dagen ga ham tilbud om forlenget permisjon, begrunnet med sikkerhetsmessige vansker.

Hermansen uttalte tidligere denne uken at han frykter ubehageligheter når han igjen skal undervise på Kuben videregående skole på Bjerke i Oslo. Nyheten om permisjon fra jobben kom bare ett døgn etter at skoleledelsen bekreftet at Hermansen nå er tilbake etter sykemelding og ferie.

Den profilerte islamkritikeren har ved flere anledninger kalt islam en totalitær ideologi. Han har siden i fjor høst vært sykmeldt fra jobben som lærer ved de videregående skolene Kuben og Etterstad og har tidligere sagt at det ble farlig for ham å undervise fordi elever truet ham da de oppdaget hans holdninger.

— Jeg håper å unngå det, men frykter lignende og verre ting som jeg opplevde sist, sier Hermansen. Han sier han vil holde seg strengt til læreplanen, men vil fortsette med sin «politiske aktivitet».

— Jeg har min grunnlovsfestede rett til å bruke min ytringsfrihet. Samtidig er jeg lærer og må opptre profesjonelt som lærer. Men de tingene må det være lov å kombinere, sier Pegida-talsmannen. (©NTB)