Beste måling for Solberg siden valget

Oslo (NTB): Statsminister Erna Solberg (H) har blitt mer populær etter at det ble kjent at Jens Stoltenberg (Ap) er på vei ut av norsk politikk. Jonas Gahr Støre (Ap) er foreløpig en svakere motkandidat.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over seks år gammel

I NRKs nyeste statsministermåling svarer 44,3 prosent at de mener Erna Solberg er best skikket til å være statsminister. 38,9 prosent foretrekker Støre, mens 16,8 prosent er usikre på hvem av de to som er best.

Norstat gjennomførte målingen den første uken i april. Da de i mars spurte hvem folk foretrakk av Solberg og Stoltenberg, svarte 43,3 Solberg, mens 42,1 prosent helst ville ha Ap-lederen. 14,6 var usikre den gangen.

— Jeg synes det er veldig hyggelig at folk åpenbart synes det er greit at jeg er statsminister. Det er alltid gøy med framgang. Jeg synes også dette er en god tillitsmåling for Jonas, sa Solberg da hun fikk vite resultatet før påske.

Jonas Gahr Støre ønsker ikke å kommentere tallene, ettersom Jens Stoltenberg fortsatt formelt er Arbeiderpartiets statsministerkandidat. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.