Hjelmgåten i Kristin-saken er løst

Kripos har klart å identifisere et hittil ukjent håndavtrykk på sykkelhjelmen til Kristin Juel Johannessen; det er Kristins eget.

Publisert: Publisert:

Arkivfoto av 12 år gamle Kristin Juel Johannessen som ble funnet drept i Hedrum i Larvik i 1999. Foto: PRIVAT/NTB scanpix

  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

OSLO: Avtrykket framsto som gåtefullt da drapet på den tolv år gamle jenta ble behandlet i Larvik herredsrett i 2001. Det var av så dårlig kvalitet at det ikke lot seg identifisere, og etterlot seg et spørsmål om det kunne tilhøre personer som ikke var en del av det daværende persongalleriet i saken.

Nå har Kripos i nye undersøkelser klart å matche det til håndavtrykket med Kristin Juel Johannessens, opplyste den pensjonert politioverbetjent Arne Kristoffersen da han vitnet i Kristin-saken fredag ettermiddag.

Kripos var i 2001 relativt sikre på at avtrykket verken tilhørte tiltalte, Kristin selv eller noen i hennes familie — selv om lederen av åstedsgranskingen ikke ville utelukke at det tilhørte gjerningsmannen.

Sykkelen, hjelmen og ryggsekken var forsøkt gjemt noen titalls meter fra åstedet. Politiet mente gjerningsmannen hadde forsøkt å gjemme gjenstandene etter drapet i august 1999.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.