Norges Bank avviser Tangen-kobling i regelverksendring

Endringene i det etiske regelverket i juni har ingenting å gjøre med ansettelsen av Nicolai Tangen som oljefondssjef, opplyser Norges Bank torsdag.

Publisert: Publisert:

Sentralbanksjef Øystein Olsen avviser at endringene i det etiske regelverket i juni har noe med ansettelsen av Nicolai Tangen som oljefondssjef. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

  • NTB

Det var VG som meldte om regelendringen onsdag. Representantskapet har bedt hovedstyret i Norges Bank forklare konsekvensen av en endring i etikkregelverket som ble gjort i juni.

Endringen kom etter at Norges Bank i mai påpekte at påtroppende oljefondssjef Nicolai Tangen hadde en interessekonflikt. Tangen kommer fra jobben som leder i hedgefondet Ako Capital, som han stiftet i 2005.

Norges Bank mener VG-saken gir feilaktig inntrykk av at det er en sammenheng mellom oppdateringen av det etiske regelverket og ansettelsen av Nicolai Tangen som ny sjef for oljefondet.

Bakgrunnen for de siste endringene i de etiske prinsippene var et behov for å gjøre tilpasninger som følge av endret organisering av banken og ny sentralbanklov rundt årsskiftet, skriver Norges Bank i en pressemelding.

Hovedstyret varslet også i april representantskapet om at det ville vurdere å klargjøre enkelte aktuelle bestemmelser i prinsippene.

– De siste endringene av de etiske prinsippene knytter seg således ikke til ansettelsen av Nicolai Tangen som ny leder for Norges Bank Investment Management (NBIM), understreket sentralbanksjef Øystein Olsen

Publisert:

Les også

  1. Norges Bank endret etisk regel­verk før Tangen-høring

  2. Tangen har kostet Norges Bank nesten 2 millioner kroner

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Norges Bank
  2. Nicolai Tangen
  3. Øystein Olsen