VG: Blå KrF-leder i Hordaland stiller delegat-ultimatum

Hvis ikke Trøndelag KrF kan love blå delegater vil Hordaland KrF overkjøre mindretallet og sende en helblå delegasjon til landsmøtet i partiet, skriver VG.

Publisert Publisert

Beate Husa i Hordaland KrF sier til VG at de er nødt til å vurdere alle virkemidler for å sørge for at Hordaland KrFs sitt syn blir gjenspeilet i landsmøtet. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

  • NTB

Lørdag skal fem fylkeslag i Kristelig Folkeparti velge til sammen 52 delegater til partiets ekstraordinære landsmøte 2. november.

Hordaland KrF kan ende med å sende utelukkende blå delegater. Fylkeslaget har 14 delegater på landsmøtet.

– Situasjonen nå er svært dramatisk, og vi er bekymret for at Hordaland skal bli nullet ut, sier Beate Husa, gruppeleder for KrF i Hordaland fylkesting, til VG.

Hun er av kilder VG har snakket med regnet som en frontfigur for KrF-erne i Hordaland som ønsker å følge nestlederne Kjell Ingolf Ropstad og Olaug Bollestad, og ta partiet inn i regjeringen til statsminister Erna Solberg (H).

– Vi er nødt til å vurdere alle virkemidler for å sørge for at Hordaland KrFs sitt syn blir gjenspeilet i landsmøtet. Vi er derfor villig til å anbefale årsmøtet å bruke flertallet til å sende en helblå delegasjon, med mindre vi får tydelige forsikringer fra Trøndelag KrF om at de vil gå for forholdstallsvalg, sier Beate Husa.

Hordaland KrF starter sitt årsmøte klokken 10, mens årsmøtet i Trøndelag KrF starter en time senere. Trøndelag skal velge 13 delegater.

Valget av delegater til skjer enten ved at den siden i salen som har flertall får alle delegatene, eller at det utregnes en prosentvis fordeling av de ulike synene i årsmøtesalen og at delegatene fordeles proporsjonalt med dette.

Publisert