Det var en mann i 40-årene og hans 13 år gamle sønn som ble funnet døde i boligen de bodde i på Elverum i Hedmark fredag. Politiet mener faren første drepte sønnen, før han tok sitt eget liv.

– Ut fra omstendighetene og funn på åstedet er politiets hovedteori at det dreier seg om drap og selvdrap, skriver politiadvokat Kaja Løhren Borg i Innlandet politidistrikt i en pressemelding.

Hun vil ikke opplyse om dødsårsak eller andre omstendigheter rundt dødsfallene.

Den 13 år gamle gutten bodde hos faren i Elverum kommune. Ingen av dem er kjent for politiet fra før.

Etterforskningen fortsetter

Lokale etterforskere og eksperter fra Kripos har hele lørdag jobbet med tekniske undersøkelser på åstedet. Begge er sendt til obduksjon. Den foreløpige obduksjonsrapporten er først ventet tirsdag

–Vi vil fortsatt jobbe med denne saken for å få kartlagt alle forhold rundt dødsfallene, sier Borg.

Hun opplyser til NTB at politiet ble varslet om saken rundt klokka 20.30 fredag kveld.

Politiet er ferdig med de innledende tekniske undersøkelsene på stedet. Kripos skal bistå i forbindelse med obduksjonen.

Kriseteamet aktivert

Elverum kommune har aktivert kriseteamet sitt etter dødsfallene. De møttes lørdag og skal møtes igjen søndag, skriver Østlendingen. I dette tilfellet er utdanningssjef Tord Arnesen også med i kriseledelsen, i tillegg til rådmannen, ordføreren og andre ledere i forskjellige sektorer.

Arnesen er øverste leder for barnehagene og skolene i kommunen. Det psykososiale kriseteamet består av personer som er skolert til å hjelpe mennesker i kriser. Teamet ledes av Unni Haagensen.

– Det psykososiale kriseteamet står klart til å rykke ut og ta seg av familie, venner og andre som måtte trenge det. Vi er i beredskap og skal gjøre det som kreves av oss i en tragisk situasjon. Har noen behov for støtte, ta kontakt, sier ordfører Erik Hanstad til lokalavisen.