Farouk Abdulhak (31) har vært etterlyst siden mars 2008, siktet for å ha voldtatt og drept Martine Vik Magnussen fra Asker. Magnussen møtte Abdulhak da hun studerte ved Regent Business School i London.

Farouk nekter å svare på drapsanklagene, men sier gjennom advokaten Mohammed al-Bakwli at han er klar til å stilles for retten i Jemen.

— Det må være en domstol med internasjonal standard. England og Norge kan sende dommere og advokater som kontrollerer at rettssaken går rett for seg. Men alt skjer etter jemenittiske lover, sier Abdulhaks advokat til Dagbladet.

Martines far, Odd Petter Magnussen, stiller seg positiv til en rettssak i Jemen, men understreker at rettssaken ikke kan dreie seg om anklagene om drap og voldtekt. En slik rettssak må være uavhengig av saken i Storbritannia og må ta opp andre anklager mot Farouk, mener han.

— Men Farouk kan verken frikjennes eller dømmes for drapet på Martine i Jemen, skyldspørsmålet i drapssaken kan bare avgjøres i Storbritannia, sier han. Magnussen viser til at britiske myndigheter ikke har mulighet til å utlevere bevis fra åstedet i London, fordi det i Jemen praktiseres dødsstraff. (©NTB) (©NTB)