Et stort pressekorps og mange tilhørere hadde funnet veien til Oslo tinghus og rettssal 127 da rettssaken etter de brutale drapene på Kalbakken i Oslo på kvelden søndag den 1. oktober i fjor. De tre søstrene Nafisa (13), Saadia (24) og Sobia (27) ble slått ned med øks og drept hjemme. Den ene av søstrene ble også skutt med en pistol.— Delvis skyldig, svarte den tiltalte 31-åringen da dommer Torstein Hellesnes spurte ham om han erklærte seg skyldig i tiltalen om drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

Bare minutter etter at forhandlingene startet måtte alle på tilhørerbenkene ut på gangen fordi retten skulle ta stilling til krav fra den tiltalte og flere av vitnene om at de bare ville forklare seg for lukkede dører uten presse og publikum til stede i salen.

Den ene av Kahns forsvarere, advokat Truls Dramer, sa det var uaktuelt for hans klient å forklare seg med tilhørere i salen.

— Han er så nedkjørt og tror ikke han vil greie å gjennomføre en forklaring dersom presse og publikum skal være til stede i salen, sier Dramer til NTB. (©NTB)