Erna Solberg: – Meldin­gene som kommer fra Kongs­berg i kveld, er grufulle

Statsminister Erna Solberg sier at det er en svært dramatisk situasjon som har funnet sted i Kongsberg. – Hendelsene ryster oss, sier hun.

Statsminister Erna Solberg og justisminister Monica Mæland holdt pressekonferanse om Kongsberg-drapene like før klokka 23 onsdag kveld. Se pressekonferansen i playeren over.

– Meldingene som kommer fra Kongsberg i kveld, er grufulle. Det er en svært dramatisk situasjon som rammer Kongsberg-samfunnet, sier statsminister Erna Solberg (H) på en pressekonferanse klokken 22.45 onsdag kveld.

– Hendelsene ryster oss, sier Solberg.

Statsministeren understreker at det er mye vi ikke vet om det som har skjedd.

– Jeg forstår at mange er redde, men politiet mener at de nå har kontroll, sier hun.

– Våre tanker går til dem som er rammet av dette og deres nærmeste, sier statsministeren.

Øyvind Aas, leder i driftsenheten i Buskerud-politiet, informerte pressen onsdag kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB

Øyvind Aas, leder i driftsenheten i Buskerud-politiet, sier det er naturlig å vurdere voldshendelsen på Kongsberg som en terrorhandling.

Han bekreftet på en brifing onsdag kveld at flere er drept.

– Vi mener det er en person som har utført disse handlingene alene. Det er naturlig å vurdere om det er en terrorhandling. Vedkommende er ikke avhørt, sier Aas.

– Det er mange åsteder – denne personen har beveget seg over et stort område hvor det er begått straffbare handlinger, sier Aas.

Han bekrefter at det har vært en konfrontasjon mellom gjerningsmannen og politiet, men sier det ikke er noen skadde politibetjenter.