Telenor kjøpte 23. august i fjor den norske delen av italienske Tiscali for 50 millioner kroner. Tiscali har 45.000 kunder i Norge. 27.000 av dem har oppringt internett, mens 18.000 er adsl-kunder. Med oppkjøpet vil Telenor oppnå kontroll med 56 prosent av bredbåndsmarkedet i Norge. Telenor har i dag 52 prosent av dette markedet.

Så langt har Konkurransetilsynet sagt nei til Telenors oppkjøp. Tilsynet skulle 10. februar legge fram sitt endelige standpunkt etter å ha behandlet Telenors klage. Nå har Telenor fått ny frist til å komme med tiltak som kan overtale Konkurransetilsynet.

— Telenor får 25 virkedager, eller fem uker, på seg til å komme med forslag til avhjelpende tiltak for overtakelsen av Tiscali, sier avdelingsdirektør Lasse Fridstrøm i Konkurransetilsynet til Dagens Næringsliv.

Tilsynet vil vurdere om Telenors foreslåtte tiltak vil være tilstrekkelig for at oppkjøpet kan godkjennes. Telenor på sin side håper at tiltakene som selskapet vil foreslå, vil medføre at Konkurransetilsynet godkjenner kjøpet. (©NTB)