Flom og rasfare stenger veier på Vestlandet

Bergen (NTB): En rekke veier på Vestlandet er stengt på grunn av flom og frykt for ras. Politiet ber bilister kjøre forsiktig på de veiene som fortsatt er åpne.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fem år gammel

I Hordaland er E16 tirsdag ettermiddag stengt mellom Voss og Vinje på grunn av flom. I tillegg er deler av fire fylkesveier stengt. I Sogn og Fjordane er riksvei 5 stengt mellom Florø og Førde, mens deler av seks fylkesveier er stengt, ifølge Statens vegvesen.

— Det er meldt om svært mye overvann på mange av veiene i Hordaland. Kjør forsiktig, det kan være fare for vannplaning, skriver Hordaland politidistrikt på Twitter.

Bergensbanen er tirsdag ettermiddag stengt mellom Arna og Voss på grunn av de store nedbørsmengdene og elver som flommer over. NSB jobber med å sette opp alternativ transport for de reisende på strekningen.

Brannvesenet har fått en rekke meldinger om at vann trenger inn i hus og kjellere i Bergens-området, skriver Bergens Tidende.

Flere steder kom det over 100 millimeter nedbør fra mandag formiddag til tirsdag formiddag. Tirsdag kveld ser uværet ut til å roe seg, men det vil fortsatt komme en del nedbør tirsdag ettermiddag og kveld, ifølge Yr.

Publisert: