- Berlinmurens fall viser at drømmer kan bli virkelige

Berlin (NTB-Reuters-AFP): Tyskere og tilreisende flokket til Brandenburger Tor søndag for å delta i en gedigen folkefest og dele minner om en gledens natt for 25 år siden.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fem år gammel

Jubileet for den forhatte Berlinmurens fall ble markert med en rekke følelsesladde markeringer gjennom helgen.

Høydepunktet for mange av dem som hadde trosset det kjølige høstværet for å delta i feiringen, var en gigantisk gatefest ved Brandenburger Tor, som har blitt symbolet på det gjenforente Tysklands hovedstad.

Rundt 7.000 hvite, lysende heliumballonger ble søndag kveld sluppet opp mot himmelen. Ballongene, kalt Frihetens ballonger, har de siste dagene dannet en 15 kilometer lang såkalt lysgrense der Berlinmuren en gang sto.

— Berlinmurens fall har vist at drømmer kan bli til virkelighet, sa Tysklands statsminister Angela Merkel da hun åpnet den offisielle feiringen tidligere på dagen.

Merkel, som selv vokste opp i det kommunistiske Øst-Tyskland, festet en rose i en sprekk i muren ved minnesmerket i Bernauer Strasse og tente lys for de falne der muren en gang sto. Minst 136 mennesker døde her mens de forsøkte å flykte over til Vest-Tyskland. At muren til slutt falt uten at et eneste skudd ble løsnet, er et mirakel, mener Merkel og mange med henne. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.