Tidligere pleieassistent dømt for overgrep

Oslo (NTB): En mann i 30-årene er i lagmannsretten dømt til to års fengsel for å ha misbrukt stillingen som pleieassistent ved Blakstad psykiatriske sykehus i Asker til å skaffe seg seksuell omgang med en pasient.

Publisert Publisert
  • NTB

Den tidligere pleieassistenten er i Borgarting lagmannsrett dømt for brudd på straffeloven og helsepersonelloven. Mannen er dømt til to års fengsel og til å betale en oppreisning på 150.000 kroner til fornærmede.

I tillegg til å ha misbrukt stillingen som pleieassistent til å skaffe seg seksuell omgang med den kvinnelige pasienten, finner lagmannsretten mannen skyldig i å ha hjulpet kvinnen med flere selvmordsforsøk. Han dømmes også for brudd på våpenloven, og han fratas retten til å arbeide i offentlig eller privat helsetjeneste for alltid. Mannen ble av lagmannsretten frikjent på ett av tiltalepunktene.

Mannen ble i mai 2015 dømt i Asker og Bærum tingrett. Dommen ble i utgangspunktet satt til tre år, men det ble gitt ett års strafferabatt fordi han tilsto de forholdene han var tiltalt for. Den dømte anket over bevisbedømmelsen og lovanvendelsen under skyldspørsmålet. (©NTB)

Publisert