Kong Harald: – Hyggelig at hun har funnet seg kjæreste

Kong Harald har ikke møtt prinsesse Märtha Louises nye kjæreste Durek Verrett (44), men sier det er hyggelig at datteren har fått seg kjæreste.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over ett år gammel

Kongen møtte tirsdag pressen i forbindelse med at han skulle inspisere kongeskipet.

– Det er hyggelig at hun har funnet seg kjæreste, sa kongen til de fremmøtte journalistene.

Han sier han ikke har møtt sjamanen Durek Verrett, men på spørsmål om han ser fram til å møte ham, svarer kongen:

– Ja, det får vi tro.

Det er første gang kongen uttaler seg om forholdet mellom prinsesse Märtha Louise og den tre år yngre Durek Verrett. Søndag ble det kjent at de to er kjærester.

17. mai i Oslo

Da Verrett landet på Gardermoen like før klokken 13.30 tirsdag, innrømmet han at han ennå ikke har møtt kongeparet. Han ville ikke svare på om han skal møte kongefamilien under oppholdet i Norge, men røpet at han skal feire 17. mai i Oslo sammen med prinsessen.

Han ble videre spurt om hva han synes om kritikken som har vært rettet mot ham.

– Når folk ikke forstår visse ting, så er det normalt å være kritisk. Det skjer fordi folk er redde. Det er normalt å være beskyttende. Det ligger i menneskets natur, sa han til VG.

– Ingen vet hva vi føler

Verrett og niesene hans ble hentet av prinsesse Märtha Louise utenfor flyplassen.

– Jeg elsker Märtha. Hun er det mest fantastiske, vakreste menneske på jorden. Ingen vet hva vi føler. Ingen kan vite hva andre mennesker føler, sa 44-åringen.

Han har tidligere fortalt at bestemoren hans er født i Fredrikstad, og at morens familie bor i Oslo. Dette er første gang han er i Norge.

Utsolgte foredrag

Denne uken starter rekken av forestillinger og offentlige workshops som paret skal holde sammen. Foredragsturneen «Princess and Shaman» besøker København, Stavanger, Tromsø, Oslo og Fredrikstad.

Forestillingene i Oslo og Fredrikstad ble utsolgt tirsdag formiddag, skriver Nettavisen.

Skaper reaksjoner

I Tromsø har billettsalget imidlertid gått trått. Siden billettene ble lagt ut i starten av april, var kun 13 billetter solgt ved midnatt natt til mandag. Mandag ble antall solgte billetter mer enn doblet til 29 billetter, skriver VG.

Sjamanen Durek og aktiviteten hans er omstridt. Blant annet har opptredenen i Stavanger, som skal være i St. Petri-kirken, skapt reaksjoner fordi det åpnes for nyreligiøsitet i kirken. Verrett hevder blant annet at han kan snu atomer og redusere alder.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.