Pegida-leder trekker seg etter Hitler-selfie

Dresen (NTB-AFP-DPA): Leder for den islamkritiske organisasjonen Pegida, Lutz Bachmann, trekker seg etter at et fotografi der han poserer som en Hitler-figur, er blitt publisert.

NTB
Publisert: Publisert:

— Ja, jeg trekker meg fra styret, sier han til avisen Bildt. Talspersonen Kathrin Oertel bekrefter overfor AFP at historien om fotografiet stemmer og at Bachmann trekker seg som leder.

Et fotografi der den 41 år gamle lederen poserer med hårfrisyre og bart som nazilederen Adolf Hitler dukket opp på sosiale medier onsdag. Dette har utløst en ny diskusjon om hans holdninger er rasistiske og ekstremistiske.

Bildet ble opprinnelig publisert på Bachmanns nettside i oktober, lenge før han ble kjent som lederen for Pegida, samtidig som han karakteriserte flyktninger som udyr og skitne.

Statsadvokaten i Dresen vurderer om det er grunnlag for å åpne etterforskning av saken, blant annet for hatefulle ytringer.

Pegida står for Patriotiske europeere mot islamiseringen av Vesten. Gruppen hevder de verken er imot islam eller utlendinger, kun «islamisering». De har siden oktober holdt ukentlige markeringer i den østtyske byen Dresden, og protestene har etter hvert spredt seg til en rekke europeiske byer. (©NTB)

Publisert: