Ved foten av skulpturen som Per Ung har laget av ham og som står utenfor inngangen til Schibsted-kontorene i Oslo, lå det mandag formiddag en stor blomsterbukett og tente lys. Tinius Nagell-Erichsen tilbrakte hele sitt yrkesaktive liv i Schibsted-konsernet og konsernets aviser. Han var tippoldebarn til konsernets grunnlegger, Christian Michael Schibsted. Han utdannet seg til sosialøkonom ved London School of Economics, og hans avhandlingen ved skolen var norske tarifforhandlinger.

Da Schibsted-konsernet ble børsnotert i 1992, var Tinius Nagell-Erichsen konsernets største enkelteier, og han ble dets første styreleder. Han hadde styreledervervet i ti år. Ved sin bortgang var Nagell-Erichsen nestleder i Schibsted ASAs styre.

Tinius Nagell-Erichsen etterlater seg samboer og fire voksne barn.

I 1996 ble norsk presse presentert for uttrykket Stiftelsen Tinius. Det var den stiftelsen han opprettet i mai som skulle forvalte hans Schibsted-aksjer ved hans bortgang. Bakgrunnen var at Schibsted gikk fra å være et privateid familieselskap til et børsnotert ASA-selskap. Det ga han rettigheter gjennom vedtektene som tilsvarte den innflytelse som såkalt negativt flertall vanligvis gir. (©NTB)