– En ansatt på stedet har gjennomført vedlikehold på skitrekket og kommet i klem. Personen omkom i ulykken. Pårørende er varslet, opplyser Øst politidistrikt på X/Twitter.

Operasjonsleder Trond Lorentzen sier til NTB at ulykken skjedde på toppen av bakken i forbindelse med vedlikeholdsarbeid.

Undersøkelser fredag kveld

– Da vi kom fram til stedet, ble vedkommende raskt bekreftet omkommet. Politiet og Statens havarikommisjon vil gjøre undersøkelser fredag kveld, sier Lorentzen. Det dreier seg om en ung mann fra regionen. Mannens pårørende er varslet.

De ansatte som var på jobb, blir ivaretatt av kriseteam.

– Øvrige ansatte har vært samlet og er fulgt opp av helsevesenet. Kommunens kriseteam er varslet for videre oppfølging, opplyser politiet.

– Dette var en forferdelig ulykke som fikk et veldig tragisk utfall. Man blir berørt både som innbygger og ordfører. Tankene mine går til de pårørende, ansatte og de som var til stede da ulykken skjedde, sier Sarpsborgs ordfører Magnus Arnesen (H) til Dagbladet.

Skianlegget stengt

Nødetatene fikk melding om ulykken klokka 16.52.

– Nødetatene er på stedet i forbindelse med en alvorlig klemulykke i en skiheis. Skianlegget blir stengt utover kvelden, skrev Øst politidistrikt på X/Twitter fredag kveld.

Brannvesenet i Sarpsborg fikk bistand fra Skiptvet og Moss. Redningshelikopteret SAR Queen var på plass, men returnerte til basen på Rygge, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.