Al-Qaida har sluppet en 100 minutters video i to deler som oppfordrer til individuell jihad på «fiendens jord», skriver NTB.

Blant talerne er Ayman al-Zawahiri, som er kjent for å være den neste i rekken etter avdøde Osama bin Laden. Også USA-fødte Adam Gadahn opptrer på videoen.

Oppfordrer muslimer til angrep

Han sier at muslimer som bor i Vesten er «perfekt plassert for å spille en viktig og avgjørende del i jihad mot sionister og korsfarere», ifølge det amerikanske overvåkingsbyrået SITE.

Ifølge Gadahn kan muslimer som bor i USA enkelt få tak i automatvåpen uten å vise noe identifikasjon og uten å få sjekket bakgrunnen sin.

— Det er viktig at vi svekker våre feige fienders vilje til å slåss ved å gå etter innflytelsesrike offentlige personer i regjeringene til korsfarerne og sionistene, i tillegg til industrien og media, sier Gadahn i videoen.

I videoen trekkes det også frem en rekke islamister som har gjennomført individuelle jihad-handlinger. Disse trekkes frem som forbilder som skal beundres og kopieres.

Spilt inn etter bin Ladens død

Videoen ble lagt ut på et internettforum torsdag og åpner med gamle bilder av Osama bin Laden sittende ved siden av al-Zawahiri mens han kritiserer den vestlige okkupasjonen av muslimsk land. «Du er bare ansvarlig for deg selv» er tittelen på videoen.

Al-Qaida lederen ble likvidert av amerikanske spesialsoldater 2. mai, og terrororganisasjonen har senere sagt at de skal hevne angrepet.

Ifølge SITE er det flere ting som tyder på at videoen ble spilt inn etter bin Ladens død. En av grunnene til at SITE tror at videoen ble laget etter bin Ladens død er at når navnet til den tidligere Al-Qaida lederen blir nevnt legges det til setningen «måtte Allah velsigne ham».