- Solberg og Støre best igjen

Oslo (NTB-Stian Johnsen): Selv om det var de små partiene som utfordret de store under den siste partilederdebatten før valget, mener ekspertene at statsminister Erna Solberg (H) og Ap-leder Jonas Gahr Støre klarte seg best — igjen.

Publisert Publisert
  • NTB

Storavisen VG lar seg begeistre av Solberg, selv om hun surret det til med et flyktningtall underveis, og triller en sekser på terningen.

— Statsministeren framstår mer og mer som en statskvinne. Står fast og klarer pedagogisk å forklare helheten i flyktningspørsmålet. Hun håndterer i tillegg talltabben på direkten på en suveren måte, skriver VGs eksperter.

Selv sa Erna Solberg følgende til NTB etter å ha hevdet i debatten at 200 flyktninger fra Syria kom over Storskog i Finnmark:

— Jeg tror folk skjønner at det kan komme en sånn. Dette er tall som ruller inn hele tiden. Og jeg tror ikke dette er avgjørende, poenget er at det kommer mange.

Fredag som torsdag var det Solberg og Støre som sanket flest øyne på terningene hos riksavisene. Mens Dagbladet landet på en 4-er for Solberg etter partilederdebatten på NRK fra Fredrikstad, var avisen enig med VG om at Støre fortjente terningkast 5. (©NTB)

Publisert