Stor politijakt i Göteborg etter at minst to er drept

Svensk politi leter etter gjerningsmennene som åpnet ild med automatvåpen og drepte minst to personer på en restaurant i Göteborg. Tilstanden er alvorlig for flere av de sårede.

Publisert:

Politiet har sperret av Vårväderstorget på Hisingen i Göteborg, der flere personer ble skutt onsdag kveld. Foto: NTB Scanpix

  • NTB
Denne artikkelen er over fem år gammel

Restauranten ligger på Vårväderstorget på Hisingen. Politiet ble varslet om hendelsen onsdag kveld klokken 22.23. – Det kom inn to personer med kalasjnikover og begynte å skyte, forteller et øyenvitne til avisaAftonbladet.

De to mennene som ble drept, er mellom 20 og 25 år gamle. Mellom 10 og 15 personer ble såret. Minst åtte av dem er kjørt til Sahlgrenska sjukhuset, skriver TT.

– Tre er alvorlig skadd, men tilstanden vurderes som stabil. To er lettere skadd. For de tre siste, har jeg ikke fått noen skadestatus. Men jeg har hørt snakk om livstruende skader, sier informasjonssjefIsa Klang ved sykehuset.

Maskerte angripere

En kilde sier til avisaExpressenat gjerningsmennene var maskerte og at de åpenbart hadde bestemt seg for hvem som skulle skytes.

Rett etter skytingen skal flere menn ha angrepet en person i en bil utenfor restauranten med kniv. Politiet tror bakgrunnen for skyteepisoden var et oppgjør mellom medlemmer av kriminelle gjenger.

TT skriver at politiet tror antallet døde kan komme til å stige.

– Det er klart at dette ikke er vanlig kriminalitet, men en grov forbrytelse. Mye tyder på at det er gjengrelatert, sier politiets talsperson Ulla Brehm.

Stor politijakt

Pressefolk på stedet så natt til torsdag en død person som fortsatt lå tildekket av et teppe ved inngangen til restauranten. Etter hvert bekreftet politiet at flere var blitt drept.

– Flere personer har dødd på stedet av skuddskader, sier politiets talsperson Ulla Brehm.

En stor politijakt ble startet etter skytedramaet. I løpet av natten ble mellom ti og 15 personer innbrakt for avhør. Hun understreker at ingen er pågrepet for skytingen.

Ti ambulanser

– Vi har sendt ti ambulanser til stedet. Jeg vet ikke hvor alvorlig skadd de er, sa Jack Söderberg ved SOS Alarm kort etter at hendelsen fant sted.

En kvinne som bor like i nærheten, sier til Aftonbladet at det har vært skyteepisoder i området før, og at det da har dreid seg om gjengoppgjør.

– Vi jobber med å finne gjerningsmennene. Vi har en mistanke om hva som ligger bak, sier Brehm.

Spent utenfor sykehuset

Ved 1-tiden på natten hadde om lag 50 venner og slektninger av ofrene møtt opp utenfor Sahlgrenska sjukhuset sykehuset.

– Det har vært en opprørt stemning, sa en polititjenestemann på stedet til Expressen.

Politiet har sperret av restauranten og torget der skytingen skjedde. Kriminalteknikere jobbet gjennom natten for å sikre tekniske spor, og politiet etterforskere gikk fra dør til dør for å snakke med vitner.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.