Helsedirektør Bjørn Guldvog er bekymret for smitteøkningen. Helsedirektør Bjørn Guldvog er bekymret for smitteøkningen. Foto: Martin Solhaug Standal / NTB

Helsedirektoratet vurderer anbefaling om munnbindpåbud på skoler

Helsedirektoratet vurderer nå om de skal anbefale strengere smitteverntiltak på skolene, sier helsedirektør Bjørn Guldvog til P4.

– Vi vurderer nå om det skal bli påbudt med munnbind på skoler og om meteren må dobles, sier han til kanalen.

– Vi ønsker å holde skolene åpne, og da må vi gjøre det på tryggest mulig måte. Vi har enda ikke konkludert, men vurderer skjerpede smitteverntiltak på skolen, sier Guldvog.

Det siste døgnet er det registrert 551 nye koronatilfeller i Norge, og mange steder er muterte virus på fremmarsj. Helseminister Bent Høie (H) er bekymret, og det samme er Guldvog.

– Det er dessverre en kraftig økning i smittetall. Det er særlig i Oslo og Agder at smitten øker nå, og dette er knyttet til utbruddet av den britiske virusvarianten, sier han.

Smitteøkningen kan føre til at øvrige tiltak kan bli skjerpet ytterligere, ifølge helsedirektøren.

– Det blir vanskeligere i ukene som kommer å holde smitten nede på et lavt nivå og å ha kontroll på smittesituasjonen. Vi er avhengig av å forsterke arbeidet med testing og smittesporing, men det kan bli nødvendig å skjerpe smitteverntiltakene, sier han.